MUSA AMAN VACUM CLEANER GILA KUASA DAN CYBER TROOPER UPAHAN JALANKAN PROPAGANDA???

Berita Utama

MUSA AMAN VACUM CLEANER GILA KUASA DAN CYBER TROOPER UPAHAN JALANKAN PROPAGANDA???

Musa didakwa mempunyai RM500 juta untuk cubaan merampas kuasa.

Bekas Ketua Menteri Sabah, TS Musa Aman yang dipalit dengan 30 tuduhan rasuah bernilai RM209 juta dikatakan sedang berusaha ‘membeli’ beberapa Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sabah dari Warisan, UPKO, PKR dan DAP.

Musa dikatakan telah mendapat dana daripada beberapa kroni beliau yang berjumlah RM500 juta dan sanggup membayar RM15 juta kepada mana-mana ADUN yang sanggup menyertai UMNO Sabah, seterusnya merampas kerajaan negeri Sabah dan menaikkan Musa sebagai Ketua Menteri yang baru.

Info ini boleh didapati melalui akaun Facebook Danny Lukas https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=128860125389114&id=100047953810777

VACUM CLEANER YG GILA KUASA

Jika dakwaan ini benar, adakah Musa terlalu gila kuasa untuk menjadi Ketua Menteri semula sedangkan beliau boleh diibaratkan sebagai seorang billionaire selepas memegang tampuk pemerintahan negeri Sabah daripada 2003 – 2018?

Atau untuk menjadi Ketua Menteri sahaja jalan terbaik bagi melepaskan diri daripada tuduhan rasuah RM209 beliau yang akan dibicarakan di mahkamah bermula September nanti?

ADUN UMNO tunggal Sabah itu pada mulanya berhadapan dengan 35 tuduhan rasuah berjumlah RM263 juta sebelum pihak pendakwa menggugurkan 5 tuduhan dan mengekalkan 30 yang asal.

https://www.bharian.com.my/berita/kes/2018/11/494847/musa-berdepan-35-tuduhan-rasuah-babitkan-rm263-juta

https://www.google.com/amp/s/www.bharian.com.my/node/619048/amp

HARTA BERBILLION DI LUAR NEGARA??
DAN TUDUHAN RASUAH DI MAHKAMAH.

Bagi 30 pertuduhan pindaan rasuah, Musa didakwa sebagai seorang ejen kerajaan negeri Sabah iaitu Ketua Menteri Sabah merangkap Pengerusi Lembaga Pemegang Amanah Yayasan Sabah, secara rasuah memperoleh untuk diri sendiri, suapan daripada pemilik konsesi balak melalui 8 institusi Kewangan di Hong Kong dan Singapura.

Musa didakwa atas ke salah 15 kes Rasuah bernilai AS$50.1j dan 16 pertuduhan Wang haram bernilai AS$37.8j dan SGD$2.5j.

Untuk mengukuhkan dakwaan cubaan merampas kuasa Musa ini, Cybertroopers UMNO yang dikatakan upahan beliau mula memainkan propaganda bahawa Kerajaan negeri Sabah goyang selepas tumbangnya kerajaan negeri Johor dan mungkin Kedah.

Sebelum ini Perak dan Melaka juga berjaya ditumbangkan oleh kerajaan Perikatan Nasional yang lebih terkenal dengan gelaran Kerajaan Pintu Belakang oleh Rakyat Malaysia.

Cybertroopers UMNO juga tidak pernah berhenti memburukkan imej kerajaan negeri dan kepimpinan Ketua Menteri YAB DSP Shafie Hj Apdal di Media Sosial dengan pelbagai isu tidak masuk akal seperti bantuan Sabah We Care dan Bantuan Makanan.

Sebagai rekod, terdapat lebih seribu akaun palsu diadakan di Facebook, Twitter, Instagram dan WhatsApp untuk memperbodohkan rakyat Sabah supaya membenci kerajaan negeri, Shafie dan pemimpin-pemimpin parti kerajaan.

Selain isu bantuan, cytro yang dibayar agak mahal ini turut menghentam Ketua Menteri kerana Usul Undi Percaya Kepada Tun Mahathir yang ditolak Speaker Dewan Rakyat.

Banyak laporan polis dilakukan terhadap Shafie yang kononya menderhaka kepada YDPA melalui usul tersebut tapi sehingga kini tiada satu pun laporan polis dibuat oleh mana-mana pihak tentang masalah salah laku bantuan Covid-19 kerajaan negeri yang dalam pemantauan SPRM.

Semua persepsi dan propaganda negatif di Media Sosial ini adalah satu bentuk serangan Character Assassination terhadap kewibawaan Shafie yang sebenarnya telah memenangi banyak hati rakyat marhaen kerana bertindak mempertahankan hak kita sebagai rakyat Sabah.

Peluru utama mereka disasarkan kepada Warisan yang mendominasi kerajaan negeri dengan 31 Kerusi bersama dengan DAP 6, UPKO (4) dan PKR (2). Pembangkang pulak memiliki 17 kerusi.

Musa memerlukan sejumlah 14 ADUN untuk merampas kerajaan negeri Sabah. Namun ianya bukanlah semudah seperti yang mereka sangkakan dalam situasi Kerajaan PN dilihat amat goyah bagaikan retak me nanti belah.

Selain wakil Rakyat kerajaan, Musa turut dikatakan cuba membeli 17 ADUN pembangkang supaya menyokong beliau menjadi Ketua Menteri yang baru.

Rakyat Sabah pasti tidak akan sama sekali lupa kedangkalan pemerintahan Musa yang tidak pernah lekang dengan pelbagai skandal selama 15 tahun menjadi Ketua Menteri Sabah.

JEFRI KITINGAN BUAT LAPORAN POLIS 81 DALIL TERHADAP MUSA.
(JEFRI KITINGAN SDH LUPA???)

Presiden STAR, Datuk Dr Jeffrey Kitingan pernah membuat laporan polis terhadap 81 Dalil kenapa Musa Aman Hilang Kelayakan sebagai Ketua Menteri Sabah pada tahun 2008.

LAPORAN POLIS JEFRI KE ATAS MUSA
http://kelapamawar.blogspot.com/2011/12/laporan-polis-dr-jeffry-kitingan-ke.html?m=1

JEFRI KITINGAN BOLEH BUKTIKAN VACUM CLEANER MUSA KENAL MICHAEL CHIA
http://mutalibmd.blogspot.com/2009/08/jeffrey-kitingan-boleh-buktikan-musa.html?m=1

Pelbagai isu yang dilaporkan oleh Jeffrey termasuk mengatakan Musa mengetuai skandal projek IC Sabah selain daripada amalan rasuah Musa yang cukup dikenali oleh rakyat Sabah.

Walau bagaimanapun, laporan polis tersebut tidak mampu untuk menghadapkan Musa ke muka pengadilan ekoran kuasa yang beliau miliki.

Mungkin kerana itulah, Musa sanggup mengorbankan ratusan juta Ringgit dalam cubaan beliau untuk mencuri mandat rakyat Sabah yang telah menghukum UMNO BN pada PRU14 yang lepas.

Rakyat Sabah bersyukur selepas Musa didakwa di mahkamah kerana rata-rata anak jati Sabah mahukan Musa disumbat ke penjara ke atas kesalahan yang telah beliau lakukan.

APA SUMBANGAN MUSA UTK KEMBALIKAN MA63???
HANYA 1 YG RAKYAT SABAH INGAT..
APA REVIEW2 JEFRI?? TP JEFRI KITINGAN SDH LUPA KERANA TAWARAN JAWATAN TIMBALAN KETUA MENTERI DAN MENTERI SELEPAS PRU14???

Rakyat Sabah juga tidak akan lupa betapa Musa banyak menjual hasil bumi Sabah kepada pihak luar tanpa mahu mengusahakanya sendiri untuk masa depan rakyat Sabah.

Musa membiarkan Gas Mentah Sabah disedut oleh Petronas ke Bintulu, Sarawak dan mengambil keuntungan sangat kecil untuk Sabah. ADUN Sungai Sibuga itu juga terkenal dengan rampasan tanah orang Kampung di Pedalaman seperti Kuamut, Sugut, Pensiangan, Papar dan Kinabatangan yang kemudiannya dijualkan kepada taukeh-taukeh Cina untuk mengambil balak dan seterusnya menanam kelapa Sawit.

Beberapa syarikat besar Sawit Malaysia seperti Genting, IOI, Felda dan banyak lagi dibenarkan oleh Musa memiliki tanah untuk penanaman Sawit sedangkan Sawit Kinabalu, syarikat GLC kerajaan negeri hanya mendapat sedikit hak terhadap tanah-tanah tersebut.

Terlalu banyak dosa Musa terhadap rakyat Sabah yang harus dilangsaikan. Terlalu banyak kebobrokan Musa perlu diadili di Mahkamah.

Jangan kita rakyat Sabah merelakan Musa menggunakan kuasa Wang yang beliau ada untuk merampas kembali kerajaan negeri Sabah. Kerana sekiranya ini berlaku, segala kemungkaran beliau akan lenyap.

KERAJAAN NEGERI SABAH PALING KUKUH ANTARA SEMUA NEGERI

Pihak pembangkang terutama nya blogger2 dan cybertrooper mereka sering berangan2 dan menjalankan propaganda pertukaran pemerintah yg ada skrg. Namun Sebenarnya propaganda ini adalah propaganda siok sendiri di kalangan mereka. Propaganda di share di media sosial dan di like serta komen oleh kalangan mereka (siok sendiri)

https://utusangenesis20.com/genesis/f/shafie-apdal-dijangka-kehilangan-majoriti-dun-sabah

Pagi ini 15hb Mei 2020 satu sidang media telah di adakan oleh parti2 rakan Warisan dlm kerajaan Sabah iaitu UPKO PKR DAP bagi menyatakan sokongan tidak berbelah bagi kpd kepimpinan Shafie sbg Ketua Menteri. Dan ini sekaligus menyangkal konon nya ada peralihan kuasa dan ada wakil rakyat yg akan beralih sokongan kpd MUSA.

Wakil Rakyat Sabah Waras Dan Ada Perjuangan, Bukan Sesuka Hati Lompat Parti –

https://www.borneotoday.net/wakil-rakyat-sabah-waras-dan-ada-perjuangan-bukan-sesuka-hati-lompat-parti/

ADUN Kerajaan Sabah Ikrar Sokong Shafie –
https://www.borneotoday.net/adun-kerajaan-sabah-ikrar-sokong-shafie/

RAKYAT SABAH TIDAK LUPA APA MUSA AMAN BUAT PADA RAKYAT SABAH. Tanah adat Banyak di RAMPAS utk di berikan kpd sykat besar dan kroni2nya.
Projek2 di monopoli oleh taukey2 peliharaannya.
Scandal kayu balak
Dan yang paling KETARA cubaan Musa menjadikan Sabah sbg
KUASA KELUARGA NYA PADA PRU14 LEPAS. PENGLIBATAN ANAK, ADIK, BIRAS, MENANTU DLM CALON PRU14. RAMAI RAKYAT SABAH MERASA BERSYUKUR KERANA REGIM MUSA TUMBANG DI PRU14.

-TAMAT-

Share this

Leave a Reply