AKHIRNYA “SELASA” YANG NAJIB JANJIKAN TIBA JUA

Berita Utama

https://www.malaysiakini.com/news/536180

AKHIRNYA “SELASA” YANG NAJIB JANJIKAN TIBA JUA.

Setelah beberapa tahun Najib mencanang kan bahawa dia akan menyaman sebuah portal berita pada hari “SELASA” , maka tibalah “SELASA” yang dia canangkan.

Cuma….. “SELASA” yang ini adalah “SELASA” yang akan MENENTUKAN NASIB beliau , sama ada akan merengkok di dalam penjara atau bebas sebebasnya.

Kes SRC ini penting , kerana ianya adalah “PINTU” kepada PERMASALAHAN 1MDB seterusnya menyelesaikan kemelut tersebut.

 

SATU DUNIA telah tahu akan kes 1MDB itu , dan satu dunia juga tahu SIAPA DALANG di belakang 1MDB.

TAPI SAYANG ….. Di Malaysia masih terdapat lagi dungu² dan bebal² yang berterusan mempertahankan pelaku tersebut.

Beberapa orang pesubahat dalam kes 1MDB TELAH DI PENJARA di seluruh dunia , TAPI di Malaysia beberapa bangang masih MENYANJUNG OKT sambil mencium tangan sehingga ke siku.

Kadang² kasihan melihat si Melayu yang TIDAK TAHU MALU ini , menyanjung penyamun mengalahkan menyanjung emak bapak sendiri.

 

“SELASA” ini , rakyat ramai yang berbelah bahagi menanti keputusan mahkamah terhadap Najib , kebanyakkan mereka merasakan akan ada campur tangan POLITIK dalam menentukan keputusan tersebut.

Walau apa pun pandangan rakyat , rakyat kena YAKIN bahawa mahkamah waktu ini bukan seperti mana mahkamah di waktu zaman kleptokrasi…letakkan kepercayaan kepada hakim tersebut sepenuhnya.

DUNIA SEDANG MENANTI KEPUTUSAN “SELASA” INI….. Yakinlah mahkamah akan memberi keputusan yang tepat.

Dunia sedang mengetawakan Malaysia


Walaupun kini Muhyiddin tersepit dengan situasi politik terkini , kita yakin mahkamah TIDAK AKAN MEMBENARKAN CAMPUR TANGAN POLITIK UNTUK MEMPENGARUHI KEPUTUSAN KES TERSEBUT….yakinlah.

Jika sekarang kedudukan kerusi adala 111 – 111 , apabila kes itu di putuskan , ianya akan menjadi 110 – 111 belum lagi kes² yang lain pula.

Masa menebuk atap Muhyiddin mungkin boleh menipu Yang Di Pertuan Agong akan sokongan yang dia dapat waktu itu , tapi sekarang ianya jauh berbeza.

Jalan terbaik untuk Muhyiddin adalah membubarkan Parlimen untuk memberi laluan PRU15.


SAJA NAK BAGITAU
…. dalam PRU15 adalah lebih baik rakyat MENOLAK semua sekali parti politik yang ada kini dengan BERALIH ARAH KEPADA CALON² BEBAS untuk MENTADBIR NEGARA INI , kita jadikan PRU15 ini satu “NEW NORMAL” , amacam……

SHUKUR MOHAMAD

Share this

Leave a Reply